TRAMP SPREMA PLAN B: Ukoliko ne pobedi na izborima, seli se u ovu državu

Tanjug

14. 08. 2024. u 12:47

BIVŠI predsednik i republikanski predsednički kandidat za izbore u SAD Donald Tramp rekao je da će napustiti Ameriku i otići u Venecuelu ukoliko izgubi izbore u novembru.

ТРАМП СПРЕМА ПЛАН Б: Уколико не победи на изборима, сели се у ову државу

Foto Tanjug/AP

U intervjuu na Iksu sa milijarderom Ilonom Maskom, Tramp je rekao da bi Venecuela, koja je zahvaćena nemirima od predsedničkih izbora, bila "daleko bezbednije mesto", prenosi Vašington Egzeminer.

- Ako se nešto desi sa ovim izborima, koji bi bio horor šou, sastaćemo se sledeći put u Venecueli jer će to biti daleko bezbednije mesto za susret od naše zemlje - rekao je Tramp Masku.

Tramp je rekao da je stopa kriminala u Venecueli opala, dok je stopa kriminala u SAD porasla.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro zabranio je Iks u zemlji, uspostavivši desetodnevnu zabranu 9. avgusta, nakon što je Mask optužio Madura da je učestvovao u "velikoj izbornoj prevari".

Komisija za izbore Ujedinjenih nacija saopštila je da izborna vlast Venecuele nije poštovala regulatorne odredbe kada je objavila rezultate julskih izbora i da je nedostatak detaljnih rezultata bez presedana.

Većina zapadnih vlada je zahtevala da izborna komisija Venecuele objavi rezultate glasanja na svim pojedinačnim izbornim mestima nakon što su i Maduro i kandidat opozicije Edmundo Gonzales proglasili pobede.

Protesti u zemlji izbili su kada je Maduro proglasio pobedu.

Tramp je u svom intervjuu sa Maskom između ostalog govorio i o neuspelom atentatu na njega, 13. jula na mitingu u Batleru u Pensilvaniji, antiimigracionim stavovima, najverovatnijoj demokratskoj kandidatkinji na izborima Kamali Haris i drugim stvarima.

BONUS VIDEO:

AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)