SUDAR DVA FRANCUSKA RAFALA: Pilot i kopilot nestali u Francuskoj (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 08. 2024. u 17:53 >> 18:06

PILOT i najmanje jedan putnik vode se kao nestali nakon što su se dva borbena aviona ratnog vazduhoplovstva srušila danas u Lorenu, na istoku Francuske, dok je pilot druge letelice preživeo incident, saopštili su francuski zvaničnici.

СУДАР ДВА ФРАНЦУСКА РАФАЛА: Пилот и копилот нестали у Француској (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Jedan od pilota je pronađen. Istraga je još uvek u toku, rekao je francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu u objavi na mreži X.

Francuski mediji javili su da spasioci tragaju za nestalim studentom letenja koji se nalazio u jednom od aviona, kao i za drugim nestalim pilotom, prenosi Rojters.

Prefektura Mert i Mozel apelovala je na građane da se klone područja na kome su se letelice srušile.

Ranije danas, portal Frans3 je preneo da bi u pitanju mogla da budu dva Rafala iz avio-baze 113 u Sen Dizijeu, što za sada nije potvrđeno.

Na zahtev Fransoaz Suliman, prefekta Mert i Mozela, odmah je aktiviran resorni operativni centar i pokrenut plan SATER (vazdušno-kopneno spasavanje) kao podrška vojnim snagama.

Potragu za pilotima su, nakon incidenta (SUDARA U VAZDUHU) , pokrenuli resorna grupa žandarmerije, resorna vatrogasno-spasilačka služba, Nacionalna šumarska uprava i ADRASEC (Nacionalna federacija radio-amatera u službi civilne bezbednosti).

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao