ULOŽIĆE ŽALBU: Holandija odbila azil Sirijki koja je više puta posećivala svoju matičnu zemlju

Novosti online

14. 08. 2024. u 20:20

HOLANDIJA je ispravno odlučila i odbila zahtev za azil ženi koja je najmanje šest puta putovala u Siriju, saopšteno je danas iz državnog saveta te zemlje.

УЛОЖИЋЕ ЖАЛБУ: Холандија одбила азил Сиријки која је више пута посећивала своју матичну земљу

Foto: ilustracija


- Uvek je legalno ulazila i izlazila iz Holandije, bila je pod nadzorom sirijskih vlasti i nije imala nikakvih problema. Zato je zahtev za azil koji je podnela u Holandiji 2021. godine mogao biti odbijen - navodi se u odluci državnog saveta.

Žena je uložila žalbu na odbijanje zahteva za azil, ali je državni savet, najviše pravno telo u Holandiji, odbio njen apel.

Pri donošenju ove odluke, nadležni ministar uzeo je u obzir činjenicu da se "strankinja vraćala u Siriju najmanje šest puta i boravila u Siriji bez problema" i utvrdio da Sirijka nije izložena stvarnom riziku po povratku u Siriju.

Ova žena iz Sirije je 2013. godine napustila svoju zemlju porekla i otišla u Egipat, a od tada je najmanje šest puta putovala na relaciji između Egipta i Sirije i boravila je kod svojih roditelja koji žive u području pod režimom predsednika Bašara al-Asada.

Poslednji put je boravila kod svojih roditelja u periodu između 2019. i 2021. godine i tokom tog perioda radila je kao učiteljica.

Žena je napustila Siriju bez dozvole vlasti krajem oktobra, došla je u Holandiju i zatražila azil u toj zemlji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?