AMERIČKI MEDIJI PIŠU: Hanter Bajden lobirao za ukrajinsku kompaniju dok mu je otac bio potpredsednik SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 08. 2024. u 00:10

U OKVIRU napora da pokrene geotermalni projekat za ukrajinsku kompaniju Burisma u kojoj je bio član upravnog odbora, Hanter Bajden je 2016. godine kontaktirao američkog ambasadora u Italiji u periodu dok je njegov otac, Džozef Bajden bio potpredsednik SAD, preneli su danas američki mediji pozivajući se na dostupnu dokumentaciju.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Хантер Бајден лобирао за украјинску компанију док му је отац био потпредседник САД

Tanjug

Kako prenosi Njujork Tajms, Hanter Bajden je 2026. godine u ime kompanije Burisma napisao najmanje jedno pismo američkom ambasadoru u Rimu.

Njegov advokat, Ebi Lovel izjavio je danas za Rojters da su Hanter Bajden i drugi tražili od ambasadora Džona Filipsa i drugih američkih diplomataskih predstavnika u Italiji da ih upoznaju sa predsednikom regije Toskana u Italiji, gde je kompanija razmatrala projekte.

-Nije bilo sastanka, nijedan projekat se nije realizovao, nijedna molba, za bilo šta nikada nije tražena u SAD. Traženo je samo da se omogući upoznavanje u Italiji, rekao je Lovel.

Neimenovana osoba koja je bila uključena u ove napore takođe je potvrdila da projekat nikada nije realizovan. Nije poznato da li je američka ambasada u Italiji preduzela bilo kakve korake u ime Burisme, a Hanter Bajden nije optužen za kršenje saveznog zakona o stranom lobiranju.

Republikanci su izneli nedokazane tvrdnje da su predsednik Bajden, njegov sin Hanter i drugi članovi porodice umešani u finansijske malverzacije, ali Bela kuća to poriče.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)