"ULAZAK U AUTOBUS NE SME DA IZGLEDA KAO DA UZIMATE ODBRANU ŽIVOTA U SVOJE RUKE": Filips o porastu nasilnih napada na žene u Britaniji

Novosti online

15. 08. 2024. u 07:57

OD 2021. godine nasilni napadi na žene u britanskim vozovima porasli su za više od 50 odsto, izjavila je Džes Filips, ministarka za zaštitu i borbu protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

УЛАЗАК У АУТОБУС НЕ СМЕ ДА ИЗГЛЕДА КАО ДА УЗИМАТЕ ОДБРАНУ ЖИВОТА У СВОЈЕ РУКЕ: Филипс о порасту насилних напада на жене у Британији

Foto: Printscreen

Ove brojke su objavljene nakon što je prethodna anketa pokazala da bi više od trećine svih žena koje putuju vozom moglo biti napadnuto tokom svog putovanja, prenosi Skaj njuz.

- U današnje vreme, nijedna žena ne bi trebala da planira svoje putovanje javnim prevozom na osnovu toga gde i kada će se osećati bezbedno, ipak je to svakodnevno iskustvo koje doživi milion žena, bilo da se radi o putovanju do i sa posla ili izlaska s prijateljima. Ulazak u noćni autobus ili prazan kupe voza ne bi trebao da izgleda kao da uzimate odbranu sopstvenog života u svoje ruke - rekla je Filipsova.

Prema njenim rečima, bez obzira na to da li ove brojke odražavaju povećani broj prijava, povećanje broja krivičnih dela ili kombinaciju oba, jasno je da je potpuno neprihvatljiv nivo nasilja, uznemiravanja i seksualnih prekršaja s kojima se žene i devojčice suočavaju kada koriste mrežu prevoza i to ne bi smelo da bude ignorisano.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)