DOBIJEN PUN TRANSKRIPT "CRNE KUTIJE" BRAZILSKOG AVIONA: Sama analiza audio-zapisa za sada neće omogućiti da se utvrdi uzrok nesreće

Novosti online

15. 08. 2024. u 09:09

VLASTI koje istražuju pad brazilskog aviona u kojem su prošle nedelje poginule 62 osobe sada imaju pun transkript "crne kutije", ali njen sadržaj nije pokazao šta je uzrok nesreće, objavila je televizijska stanica Globo.

ДОБИЈЕН ПУН ТРАНСКРИПТ ЦРНЕ КУТИЈЕ БРАЗИЛСКОГ АВИОНА: Сама анализа аудио-записа за сада неће омогућити да се утврди узрок несреће

Foto Tanjug/AP/Andre Penner

Transkript sa diktafona u pilotskoj kabini pokazuje da su pilot i kopilot primetili strmoglavi gubitak visine oko jedan minut pre pada, izvestio je Globo, pozivajući se na neimenovane izvore koji rade na istrazi, prenosi Rojters.

Prema Globu, transkript pokriva oko dva sata audio-snimka, uključujući pitanje kopilota pilotu o tome šta se dešava i da je avionu potrebno "više snage" da se stabilizuje.

Saopšteno je da, prema rečima ljudi koji istražuju nesreću, sama analiza audio-zapisa za sada neće omogućiti da se utvrdi uzrok nesreće.

Takođe je navedeno da vlasti nisu identifikovale nikakve karakteristične zvukove, kao što su požar, električni kolaps ili kvarovi motora, iako je rečeno da je zvuk teško slušati.

Potencijalni problem stvaranja leda na krilima aviona vlast nije ni potvrdila ni odbacila.

Avion, turboelisni ATR-72, leteo je za Sao Paulo iz Kaskavela, u brazilskoj državi Parana i srušio se oko 13.30 časova u gradu Vinjedo, oko 80 kilometara severozapadno od Sao Paula.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

LANSIRANA RUSKA RAKETA: Pogledajte kako Sojuz 2.1 nosi teretnu letelicu Progres
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji