AMERIKA JE SPREMNA: Bela kuća pozvala sve strane da prisustvuju pregovorima o prekidu vatre u Gazi

Tanjug

15. 08. 2024. u 15:36

Bela kuća je danas pozvala sve strane da prisustvuju pregovorima o prekidu vatre u Gazi u Dohi da bi se sporazum sproveo, pozivajući Izrael i Hamas na kompromis i poručivši da je napredak i dalje moguć u narednim danima.

АМЕРИКА ЈЕ СПРЕМНА: Бела кућа позвала све стране да присуствују преговорима о прекиду ватре у Гази

Foto AP

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, u intervjuu za Si-En-En, takođe, je rekao da informacije pokazuju da Iran nije odstupio od svoje pretnje da napadne Izrael, uključujući potencijalno napad preko zastupnika, preneo je Rojters.

SAD pažljivo prate situaciju i spremne su, mada se nadaju da do toga neće doći, rekao je on. Međunarodni posrednici započeli su novu rundu pregovora sa ciljem zaustavljanja rata u Gazi i obezbeđivanja oslobađanja desetina talaca, preneo je Rojters pozivajući se na zvaničnika koji ima saznanja o tome.

SAD, Katar i Egipat treba da se sastanu sa izraelskom delegacijom u Kataru, preneo je Gardijan. Ne očekuje se da će Hamas direktno učestvovati, ali je u principu pristao na predlog koji su iznele SAD i koji ima međunarodnu podršku.

BONUS VIDEO:

RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji