PENTAGON PRIZNAJE: S-400 među najboljim sistemima PVO u svetu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 08. 2024. u 19:00

SAD priznaju da PVO raketni sistem S-400 i drugi elementi ruske protivraketne odbrane ostaju među vodećim u svetu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane SAD.

ПЕНТАГОН ПРИЗНАЈЕ: С-400 међу најбољим системима ПВО у свету

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

-Ruski S-400 i ceo integrisani sistem PVO ostaje jedan od najnaprednijih u svetu, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju stručnjaci Pentagona, Rusija nastavlja da koristi bespilotne sisteme za osmatranje iz vazduha i prenošenje informacija vojsci na liniji fronta o promenama na bojnom polju.

Takođe se navodi da se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa nestašicom naoružanja i municije.

-Ukrajinska vojska i dalje nema dovoljno oružja i municije, konkretno artiljerije, sistema PVO i dalekometnog oružja, kako bi obuzdala prednost Rusije u vazduhu i na kopnu. U junu je američka municija počela da stiže na front, ali ta pomoć će verovatno biti nedovoljna u poređenju sa 10.000 granata dnevno koje troši Rusija, precizirano je u dokumentu koji je objavio generalni inspektor Pentagona.

Američki stručnjaci zaključuju da će Oružane snage Ukrajine „verovatno i dalje biti u stanju da vode odbrambena dejstva, ali ne i kontraofanzive velikih razmera, barem ne u narednih šest meseci“.

-Od februara 2022. godine, Kongres SAD je izdvojio preko 174,19 milijardi dolara dodatnih sredstava kao odgovor SAD na napad Rusije na Ukrajinu, navodi se u izveštaju.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Vidjeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)