VLASNIK METE PRIMIO UPOZORENJE: Članovi Kongresa zabrinuti zbog reklama za ilegalne droge

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 08. 2024. u 23:11

DVOSTRANAČKA grupa članova američkog Kongresa danas je vlasniku tehnološke korporacije Meta Marku Zakerbergu poslala pismo u kojem se izražava zabrinutost što njegova kompanija ne uspeva da spreči da se reklame za nedozvoljene droge prikazuju na njegovoj platformi.

ВЛАСНИК МЕТЕ ПРИМИО УПОЗОРЕЊЕ: Чланови Конгреса забринути због реклама за илегалне дроге

Foto: AP Photo/Nam Y. Huh, File/Profimedia/Ilustracija

Poslanici u Predstavničkom domu citirali su nedavne izveštaje "Volstrit džornala" i neprofitne organizacije "Tech Transparenci Project", koji su otkrili masu oglasa na Fejsbuku i Instagramu koje upućuju korisnike na usluge trećih lica, kod kojih su mogli da kupe tablete na recept, kokain i druge rekreativne droge, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

-"Volstrit džornal” je 16. marta 2024. izvestio da američki federalni tužioci istražuju Metu zbog omogućavanja prodaje nedozvoljenih droga, napisali su zakonodavci.

Dodali su da je "umesto brzog rešavanja ovog problema i potpunog uklanjanja nedozvoljenog sadržaja, “Volstrit džornal” 31. jula ponovo izvestio da Meta pušta oglase na Fejsbuku i Instagramu, koji usmeravaju korisnike na onlajn pijace za ilegalne droge".

Napisali su da najviše zabrinjava to što Meta nastavlja da prikazuje oglase uprkos tome što se kompanija suočava sa istragom američkih federalnih tužilaca "za omogućavanje prodaje nedozvoljenih droga".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Vidjeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra