KAMALA NE ŽELI KENEDIJA: Tražio sastanak, Haris ga odbila

Novosti online

15. 08. 2024. u 22:42

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi zatražio je sastanak sa demokratskom kandidatkinjom i aktuelnom potpredsednicom Kamalom Haris sa ciljem da joj ponudi podršku u trci u zamenu za položaj u njenoj administraciji, rekli su neimenovani izvori za Vašington post.

КАМАЛА НЕ ЖЕЛИ КЕНЕДИЈА: Тражио састанак, Харис га одбила

Robert F. Kenedi Džunior / Foto EPA


Kako se navodi, pokušaj da se organizuje sastanak je bio neuspešan, a kampanja Haris nema nameru da razgovara sa Kenedijem.

- Nekoliko puta smo kontaktirali (kampanju Haris) preko posrednika najvišeg nivoa. Rečeno nam je da nemaju interesa da razgovaraju sa mnom - napisao je Kenedi u sredu uveče.

- On je napomenuo da je oduvek smatrao da su dijalozi između kandidata različitih stranaka važni, kao i da je voljan da se sastane sa liderima demokrata i republikanaca da razgovaraju ''o mogućnostima vlade jedinstva'' - prenosi Njujork tajms.

Danas je, ipak, u objavi na društvenim mrežama kritikovao Haris i odbacio mogućnost da je podrži nu novembru.

- Nemam planove da podržim Kamalu Haris za predsednicu. U planovima mi je da je pobedim - rekao je Kenedi.

Ankete pokazuju da su se Kenedijeve mogućnosti da ostvari dobar rezultat na izborima u novembru smanjile, usred njegovih napora da prikupi donacije za kampanju.

Kako piše Njujork tajms, mala je verovatnoća da bi kampanja Kamale Haris razgovarala sa Kenedijem o mogućoj poziciji u njenom kabinetu nakon što je nekoliko meseci unazad kritikovao aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i time dobio podršku pojedinih Trampovih birača.

Istraživanja javnog mnjenja pokazala su da je Tramp imao veću šansu za novi mandat u odnosu na Bajdena, dok određene ankete pokazuju da Kamala Haris ima prednost u odnosu na republikanca.

Vašington post je prošlog meseca izvestio da je Kenedi vodio razgovore sa  Trampom o mogućem poslu u kabinetu, predlažući ulogu u rukovodstvu javnog zdravlja, u zamenu za njegovu podršku bivšem predsedniku.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje