PONOVO LETE VARNICE IZMEĐU TRAMPA I BAJDENA: "Ja sam baš star, a on je đubre..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 08. 2024. u 09:30

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden na sinoćnjem skupu u Merilendu uzvratio je Donaldu Trampu, nazvavši ga "đubretom"!

ПОНОВО ЛЕТЕ ВАРНИЦЕ ИЗМЕЂУ ТРАМПА И БАЈДЕНА: Ја сам баш стар, а он је ђубре...

Tanjug

Džozef Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris, tokom svoje sinoćne zajedničke kampanje posvećene zdravstvu, bili su prekinuti od strane propalestinskih pristalica koji su upali na događaj!

Demonstranti su upali na konferenciju u Merilendu, gde su pristalice Demokrata aplaudirale predsedniku i uzvikivali "Hvala ti, Džo!". Euforija je prekinuta njihovim upadom.

Iako mu je bilo neprijatno, Bajden je nastavio svoj govor, čak se i našalio. 81-godišnji američki predsednik aludirao je na svoje godine.

- Ja sam u Senatu već 270 godina. Počeo sam kao jako mlad. Sad sam baš star, dođavola! - rekao je Džo Bajden koji je "potkačio" i republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa.

- On nije Donald Tramp, već Donala Damp - poručio je. (igra reči; damp /dump/ na engleskom znači "deponija, đubre").

Dan ranije na skupu u Merilendu, Donald Tramp vređao je Kamalu Haris, i zbijao šale na Bajdenov račun.

U Merilendu su predsednik SAD i Kamala Haris najavili sporazume o nižim troškovima lekova za prvih 10 lekova odabranih u okviru programa pregovora o cenama. Među medikamentima su oni koji leče dijabetes, krvne ugruške, srčanu insuficijenciju, reumatoidni artritis i rak krvi, piše Times of India.

- Kao potpredsednik, zajedno sa Džoom Bajdenom, našim predsednikom, konačno smo se pozabavili dugotrajnim pitanjem koje je godinama predstavljalo jedan od najvećih izazova na ovu temu, a to je da je Medikeru zakonom zabranjeno da pregovara o nižim cenama lekova, i taj trošak je prebačen na naše seniore - rekla je Haris, te dodala:

- Ali ne više.

O lekovima je nedavno, u intervjuu Ilonu Masku, govorio i kandidat republikanaca Donald Tramp.

(Kurir)

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)