NAKON 20 GODINA 3000 NOVIH RADNIH MESTA: Nigerija planira da zaposli doktore u 464 primarne zdravstvene ustanove

Jovana Švedić

16. 08. 2024. u 09:12

VLADA države Ojo najavila je planove za zapošljavanje 3000 zdravstvenih radnika za 464 centra primarne zdravstvene zaštite (PHC) u državi.

НАКОН 20 ГОДИНА 3000 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА: Нигерија планира да запосли докторе у 464 примарне здравствене установе

Foto: Unsplash

- Već više od 20 godina nije bilo značajnog zapošljavanja u sektoru primarne zdravstvene zaštite. Ovo je prvi put u dve decenije da Vlada države zapošljava u sistem primarne zdravstvene zaštite - rekao je sekretar Olatundži.

Otkrili su da su završili 200 objekata i modernizovali još 264 sa opremom, u okviru 33 lokalne samouprave.

Naveli su da je njihova politika da u svakom političkom odboru u svim zonama postoji bar jedna funkcionalna ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Izvršni sekretar Odbora za primarnu zdravstvenu zaštitu države Ojo, Muidin Olatundži, dao je ovu izjavu tokom obraćanja novinarima u Ibadanu u sredu.

Olatundži je otkrio da je Vlada države započela zapošljavanje za objekte primarne zdravstvene zaštite u sve 33 lokalne samouprave.

On je rekao da je guverner države Sej Makinde naložio da se proces zapošljavanja, koji je započeo 2021. godine, završi.

- Zaposlićemo oko 3000 od 16.035 ljudi koji su se prijavili na našem portalu za posao. Nadamo se da će za manje od dva meseca svi ovi ispiti biti završeni - rekao je Olatundži.

Pozvao je sve kandidate da se vrate na portal za prijavu na posao i da redovno proveravaju pozive za polaganje kompjuterskih ispita.

On je objasnio da je zapošljavanje u sistem primarne zdravstvene zaštite način za jačanje i regulaciju primarnog zdravstvenog sistema i mogućnost za restrukturiranje pružanja zdravstvenih usluga u državi.

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)