ŠOKANTNI DETALJI SMRTI METJUA PERIJA: Mreža ljudi motivisanih pohlepom namerno drogirala glumca

Jovana Švedić

16. 08. 2024. u 10:49

DVA lekara, lični asistent, poznanik i diler droge poznat kao "kraljica ketamina" – urotili su se da obezbede ketamin Metjuu Periju, što je dovelo do predoziranja i njegove slučajne smrti prošle godine, saopštile su savezne vlasti u četvrtak.

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ СМРТИ МЕТЈУА ПЕРИЈА: Мрежа људи мотивисаних похлепом намерно дрогирала глумца

Foto: Tanjug/AP

Svi učesnici ovog lanca su optuženi za umešanost u smrt popularnog glumca. Kako je Perijeva zavisnost od ketamina postajala sve dublja prošle jeseni, iskoristili su njegovo ranjivo stanje kako bi se obogatili.

Metju Peri, 54, pronađen je mrtav 28. oktobra 2023. godine, licem nadole u zagrejanom bazenu svog doma u Pacifik Palidesu. 

Medicinski izveštaj je potvrdio da je smrt nastupila kao posledica akutnih efekata ketamina, anestetika poznatog po psihodeličnim svojstvima. 

Prema optužnici, događaji koji su doveli do Perijeve smrti počeli su u septembru kada je doktor iz Santa Monike Salvador Plasensija saznao da Peri traži ketamin. 

Iako je ketamin prvobitno bio popularan kao klupski narkotik, sve češće se koristi u terapiji depresije i drugih mentalnih poremećaja, ali nosi ozbiljne zdravstvene rizike.

Plasensija je kontaktirao sa drugim lekarom Markom Čavezom iz San Dijega, koji je imao kliniku za primenu ketamina. Ubrzo su se dva lekara dogovarala oko cene za koju će Periju isporučiti lek.

Plasensija je nastavio da isporučuje ketamin glumcu i njegovom pomoćniku Kenedu Ivamasi (59).

Plasensija je lično ubrizgavao drogu Periju i upućivao Ivamasu kako to da uradi, stoji u optužnici.

Od septembra do oktobra, lekari su Periju isporučili oko 20 bočica ketamina, za koje su naplatili 55.000 dolara u gotovini.

Sredinom oktobra, Ivamasa je tražio dodatne izvore ketamina za svog šefa i obratio se njegovom poznaniku Eriku Flemingu, koji je stupio u kontakt sa najpoznatijim dilerom "Kraljicom ketamina".

Sangha je nastavila da obezbeđuje drogu preko Fleminga, a on je koordinirao isporuku sa Ivamasom.

Prema optužnici, 28. oktobra Ivamasa je ubrizgao Periju najmanje tri doze ketamina pomoću špriceva koje je obezbedila Plasensija.

Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", pronađen je mrtav u svom bazenu kasnije tog dana.

- Put Metjua Perija počeo je sa beskrupuloznim lekarima koji su zloupotrebili svoj položaj poverenja jer su ga videli kao priliku za zaradu, završio se sa uličnim dilerima koji su mu prodali ketamin u neobeleženim bočicama - izjavila je šefica DEA En Milgram.

Jasvin Sangha (41) i Salvador Plasensija (42) uhapšeni su u četvrtak u južnoj Kaliforniji pod optužbom za zaveru za distribuciju ketamina. Sangha se suočava i sa dodatnim krivičnim delima povezanim s drogom.

Plasensija se pojavio na sudu u lancima i zatvorskoj uniformi, gde se izjasnio da nije kriv. Sud je odredio kauciju od 100.000 dolara za njegovo puštanje na slobodu.

Sudija, koji nadgleda ovaj slučaj, dozvolio je Plasensiji da nastavi svoju praksu, pod uslovom da postavi obaveštenje u svojoj kancelariji koje objašnjava optužbe protiv njega. Pacijenti moraju biti informisani i izraziti razumevanje pre nego što nastave lečenje kod njega.

Sledeće ročište zakazano je za 28. avgust.

(Svet Plus)

BONUS VIDEO:

MESEC IZNAD POSEJDONOVOG HRAMA: Pogledajte prizor koji ostavlja bez daha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!