NORVEŠKA ZATVARA DIPLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO NA ZAPADNOJ OBALI: Izrael ukinuo još diplomatskih akreditacija

Novosti online

16. 08. 2024. u 12:58

NORVEŠKA će zatvoriti svoje predstavništvo na palestinskim teritorijama "do daljeg", posle odluke Izraela da ukine akreditacije norveškim diplomatama koji tamo rade, najavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Espen Bart Eide.

НОРВЕШКА ЗАТВАРА ДИПЛОМАТСКО ПРЕДСТАВНИШТВО НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Израел укинуо још дипломатских акредитација

Foto: Piksabej

Norveška smatra tu odluku predsednika Vlade Izraela Benjamina Netanjahua, donetu početkom ovog meseca, „ekstremnom i nerazumnom“, rekao je norveški ministar najavljujući zatvaranje predstavništva u gradu Al Ramu na okupiranoj Zapadnoj obali gotovo 30 godina nakon otvaranja.

- Toj odluci su cilj Palestinci i Palestinska uprava i svi oni koji brane međunarodno pravo, dvodržavno rešenje (okončanje sukoba dva naroda po modelu dve države) i palestinsko legitimno pravo na samoopredeljenje - ocenio je Bart Eide, prenele su agencije.

On je rekao i da će Norveška učiniti sve što može da to ne utiče na rad te zemlje za Palestince i održivu palestinsku državu.

U maju je Norveška, zajedno sa Španijom i Irskom, objavila da će priznati palestinsku državu.

BONUS VIDEO:

UZBUNA NA NUKLEARKI ZAPOROŽJE: Nakon udara drona izbio požar na nuklearnoj elektrani


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)