BRAZILSKI PREDSEDNIK: Venecuelanska vlada ima autoritarne težnje

Novosti online

16. 08. 2024. u 15:40

BRAZILSKI predsednik Inasio Lula da Silva danas je izjavio da veruje da venecuelanska vlada ima autoritarne težnje, ali da ne bi označio administraciju predsednika Nikolasa Madura kao diktaturu.

БРАЗИЛСКИ ПРЕДСЕДНИК: Венецуеланска влада има ауторитарне тежње

Foto: Tanjug


- Ne mislim da je u pitanju diktatura. To je vlada sa autoritarnim predrasudama, ali nije diktatura kao mnoge koje poznajemo širom sveta - rekao je Lula, prenosi Rojters.

On je ponovio poziv Venecueli da objavi rezultate glasanja izbora koji su naišli na široko osporavanje, nakon čega je Maduro krajem jula ponovo došao na vlast.

Maduro je prethodno odbacio preporuke lidera SAD i Brazila o potencijalnim ponovljenim izborima u toj zemlji, prenosi Rojters.

- Apsolutno odbacujem pokušaj SAD da postanu autoritet za izbore u Venecueli - rekao je Maduro.

Predsednik Brazila predložio je pre toga raspisivanje novih izbora u Venecueli, uz učešće međunarodnih posmatrača, kao potencijalno rešenje za političku krizu u toj latinoameričkoj zemlji, što je predsednik SAD Džozef Bajden podržao.

             

 Liderka venecuelanske opozicije Marija Korina Mačado odbacila je, međutim, mogućnost održavanja novih izbora, rekavši da su izbori ''već održani".

               

Izborna komisija saopštila je da je Maduro osvojio treći mandat na izborima održanim 28. jula, dok opozicija tvrdi da je pobedio njen kandidat Edmundo Gonzales.

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO