TOKOM ŠTRAJKA OBAVLJAĆE SE SAMO HITNI ZAHVATI: Lekari u Indiji počeli 24-časovni protest zbog silovanja i ubistva koleginice

Jovana Švedić

17. 08. 2024. u 07:35

LEKARI u Indiji počeli su u 24-časovni štrajk u znak protesta zbog silovanja i ubistva lekarke u istočnom gradu Kalkuti.

ТОКОМ ШТРАЈКА ОБАВЉАЋЕ СЕ САМО ХИТНИ ЗАХВАТИ: Лекари у Индији почели 24-часовни протест због силовања и убиства колегинице

Foto: Tanjug

Tokom štrajka koji je počeo u šest sati po lokalnom vremenu obavljaće se samo hitni zahvati, objavila je lekarska komora, a prenosi Rojters.

Prošle nedelje je 31-godišnja lekarka silovana i ubijena u prostoru medicinske poliklinike i fakulteta u Kalkuti gde je radila, što je izazvalo proteste lekara širom zemlje i podsetilo na grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje studentkinje u autobusu u Nju Delhiju 2012. godine.

Bes zbog toga što strogi zakoni nisu doveli do smanjenja nasilja nad ženama doveli su do demonstracija lekara i udruženja žena.

- Žene su većina u našoj profesiji u ovoj zemlji. Uvek smo i uvek ćemo tražiti da one budu bezbedne - izjavio je predsednik indijske lekarske komore R. V. Asokan.

Očekuje se da će u štrajku učestvovati više od milion lekara i drugog medicinskog osoblja širom Indije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!