uživoRAT U UKRAJINI: Ukrajinski dron bacio bombu na putu ispred nuklearne elektrane u Zaporožju

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 08. 2024. u 08:28 >> 10:48

RAT u Ukrajini, 906. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Украјински дрон бацио бомбу на путу испред нуклеарне електране у Запорожју

Foto: Profimedia

Ukrajinski dron bacio bombu na putu ispred nuklearne elektrane u Zaporožju

Rusko rukovodstvo nuklearne elektrane Zaporožje saopštilo je u subotu da je ukrajinski dron bacio eksploziv na put ispred elektrane, ugrozivši svoje osoblje koje koristi put, prenela je agencija TASS.

Rusija je kontrolisala elektranu u Zaporožju, najveću nuklearnu elektranu u Evropi, otkako je započela invaziju na Ukrajinu u punom obimu.

Moskva i Kijev su se više puta međusobno optuživali da pokušavaju da sabotiraju njene operacije.

Zaharova: Most na Sejmu gađan zapadnom raketom, verovatno HIMARS-om

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Ukrajina upotrebila zapadne rakete, verovatno američke proizvodnje HIMARS, da uništi most preko reke Sejm u Kurskoj oblasti u Rusiji.

- Prvi put je Kurska oblast pogođena raketama zapadne proizvodnje, verovatno američkim HIMARS-om. Most preko reke Sejm u okrugu Gluškovo je potpuno uništen, a volonteri koji su pomagali evakuisanom civilnom stanovništvu su ubijeni - navela je Zaharova u odgovoru na pitanja medija, objavljenom na Telegramu. 

Istakla je da će svi odgovorni za taj napad biti strogo kažnjeni.

Vršilac dužnosti gubernatora Kurske oblasti Aleksej Smirnov izjavio je u petak da su Oružane snage Ukrajine uništile most na reci Sejm u okrugu Gluškovski.

Ruski raketni udar na Sumi, izgorelo deset automobila

U ruskom raketnom napadu na grad Sumi, zapaljeno je deset civilnih automobila na parkingu, objavila je Državna služba za vanredne situacije.

Udarni talas je izbio prozore, oštetio fasade stambenih zgrada i drugih prostorija.

(Ukrinform)

U kurskom pravcu predala se čitava ukrajinska jedinica 

Na kurskom pravcu ruskoj vojsci predala se jedna cela ukrajinska jedinica od 24 vojnika, rekao je za Sputnjik predstavnik ruskih snaga bezbednosti.

 

Oleščuk objavio snimak rušenja mosta na reci Sejm

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine podelilo je snimak rušenja mosta na reci Sejm u Kurskoj oblasti, objavio je na Fejsbuku je komandant Nikola Oleščuk.

Most na reci Sejm nalazi se u blizini grada Gluškova i povezuje delove  Kurske oblasti pod kontrolom Rusije.

- Avijacija Ratnog vazduhoplovstva aktivno učestvuje u borbenim dejstvima na pravcu Kursk. Ukrajinski piloti su visoko preciznim udarima gađali neprijateljska uporišta, nakupine opreme, kao i logističke centre i puteve snabdevanja neprijatelja.

Hvala pilotima i svima koji obezbeđuju borbeni rad avijacije! - poručio je Oleščuk,

(Ukrajinska pravda)

Ruski oficir: Uništen ukrajinski konvoj u oklopnim vozilima NATO-a

Ruska vojska uništila je konvoj 82. posebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oklopnim vozilima iz zemalja NATO-a, izjavio je oficir jedinice ruskih marinaca.

"Marinci 810. brigade potpuno su uništili mobilnu grupu Oružanih snaga Ukrajine, koja se kretala u Kurskoj oblasti u konvoju oklopnih vozila iz zemalja NATO-a", rekao je komandant jedinice.

Prema njegovim rečima, uništena su dva američka oklopna vozila, više kanadskih oklopnih automobila teško oklopno vozilo američke proizvodnje.

Napomenuo je da je ubijeno oko 20 pripadnika ukrajinskih snaga i da su ruske trupe preuzele oružje koje je proizvedeno u zemljama NATO-a, municiju i opremu za komunikaciju.

(RIA, Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI -  Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!