POPILA TOPLU ČOKOLADU I UMRLA: Otkriveni detalji smrti devojčice u Britaniji

Jovana Švedić

17. 08. 2024. u 08:40

13- GODIŠNjA devojčiva H.Dž. iz Barkinga, istočni London, imala je fatalnu alergijsku reakciju na piće u poznatom britanskom lancu kafiću.

ПОПИЛА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ И УМРЛА: Откривени детаљи смрти девојчице у Британији

Printscreen/Instagram/aldallal.ali

Trinaestogodišnja devojčica sa teškom alergijom na mlečne proizvode umrla je nakon što je popila toplu čokoladu poznatog brenda napravljenu od kravljeg mleka usled "nepridržavanja procesa koji su na snazi za razgovor o alergijama“, prema presudi patologa.

Pomoćnik patologa dr Širli Redklif je takođe ukazala na "problem u komunikaciji“ između osoblja kafića i devojčicine majke, kao faktor koji je doprineo tragediji, kako prenosi Bi-Bi-Si.

Nakon istrage, majka je kritikovala prehrambenu industriju, optužujući je da tretira obuku o alergijama kao "vežbu za kvačice", a ne kao ozbiljnu odgovornost.

Ona je naglasila da je posledica ovog nemara smrt njene ćerke.

- Posledica je... da moja ćerka više nije ovde - izjavila je.

Na dan njene smrti, februara prošle godine, H.Dž. i njena majka posetile kafić u Barkingu, gde je majka naručila dve tople čokolade od soje, primetivši da je njena ćerka alergična na mlečne proizvode.

Međutim, uprkos ovim merama predostrožnosti, devojčici je servirano piće koje je sadržalo kravlje mleko, što je izazvalo preosetljivu anafilaktičku reakciju.

Istraga je otkrila da iako je barista pokušala da udovolji zahtevu, bilo je značajnih problema u komunikaciji.

Ovi propusti, u kombinaciji sa nedostatkom propisanog EpiPen-a pri ruci, doveli su do njene smrti u roku od nekoliko sati.

- Razumevanje kako je došlo do ove strašne situacije je u interesu svih – naših franšiznih partnera, naših kupaca, članova našeg tima i zajednica čiji smo deo. Slušali smo sve što je patolog rekao ove nedelje i pažljivo ćemo razmotriti njene komentare zajedno sa svakim izveštajem koji ona izda i na odgovarajući način odgovoriti - portparol poznatog lanca kafića.

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAMO BITI OTPORNIJI NA SUŠE: Podaci o učestalosti žednih godina i degradaciji zemljišta u našoj zemlji