"HVALA, DŽO!": Bajden će održati glavni govor na konvenciji demokrata u Čikagu u ponedeljak

Novosti online

17. 08. 2024. u 14:32

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden održaće glavni govor na nacionalnoj konvenciji demokrata u Čikagu u ponedeljak, kada će simbolično predati rukovođenje strankom potpredsednici i demokratskom predsedničkom kandidatu Kamali Haris.

ХВАЛА, ЏО!: Бајден ће одржати главни говор на конвенцији демократа у Чикагу у понедељак

Foto Tanjug

Bajden će u svom govoru insistirati na tome da će predstavljati pretnju po demokratiju u SAD ukoliko bi se bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp vratio u Belu kuću, rekli su Bajdenovi pomoćnici, preneo je AP.

Pomoćnici su naveli da se očekuje da će se govornici na konvenciji osvrnuti na Bajdenova dostignuća tokom predsedničkog mandata, uključujući mere primenjene tokom pandemije korone, do velikih investicija u infrastrukturi i reformi zdravstvene zaštite.

Najavljeno je da će prva dama SAD Džil Bajden i drugi članovi Bajdenove porodice biće prisutni na nacionalnoj konvenciji demokrata u Čikagu.

Bajdena su dočekali uzvici "Hvala, Džo!" u četvrtak kada se pojavio sa Haris u Merilendu na skupu na kojem su prvi put zajedno istupili otkada se Bajden povukao iz kampanje za reizbor, a na kojem su predstavili dogovor da budu smanjene cene deset često korišćenih lekova u SAD.

Bajden se povukao iz kampanje za reizbor 21. jula nakon pritisaka iz Demokratske stranke da to učini, kada je podržao Haris da bude demokratski kandidat za predsednika.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!