HAMAS: SAD pružaju pokriće genocidu u Pojasu Gaze, zločini Izraela akti kolektivnog kažnjavanja koji predstavljaju etničko čišćenje

Tanjug

17. 08. 2024. u 19:22

PALESTINSKA grupa Hamas tvrdi da se zločini izraelske vojske nad Palestincima u Pojasu Gaze vrše uz potpunu podršku američke administracije i zapadnih prestonica koje, kako kaže, obezbeđuju neophodno pokriće i vreme za izraelsku vladu da izvrši varvarski genocid u Pojasu Gaze.

ХАМАС: САД пружају покриће геноциду у Појасу Газе, злочини Израела акти колективног кажњавања који представљају етничко чишћење

Foto: Printskrin

U saopštenju na zvaničnom Telegram kanalu, Hamas je naveo da su zločini Izraela akti kolektivnog kažnjavanja koji predstavljaju etničko čišćenje, prenosi Al Džazira.

Palestinska grupa je takođe pozvala međunarodno zajednicu da ''prestane da ćuti i da privede ratne zločince pravdi“.

U toku poslednje runde pregovora o primirju u Gazi, koja je završena u petak u Dohi, nije došlo do napretka zbog insistiranja izraelskih pregovarača da se u sporazum uvrste novi uslovi, izjavio je neimenovani zvaničnik Hamasa za libansku televiziju Al Majadin.

Zvaničnici Hamasa, koji nisu prisustvovali razgovorima, rekli su za BBC da okvir novog predloga sadrži nove uslove koje ta grupa ne može da prihvati. Od 7. oktobra, najmanje 40.074 ljudi je ubijeno, a 92.537 ranjeno u izraelskom ratu u Gazi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!