HITNO UPOZORENJE ZA SVE TURISTE U GRČKOJ: Nailazi ekstremna opasnost, pratite uputstva (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 08. 2024. u 14:19

NAŠI turisti u opštini Dion-Olimp u Grčkoj primili su hitnu poruku o evakuaciji zbog velikih požara. Vlada Grčke izdala je upozorenje zbog ekstremne opasnosti. Svi turisti i građani u mestu Plaka moraju se hitno premestiti u Katerini i Leptokariju.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ ТУРИСТЕ У ГРЧКОЈ: Наилази екстремна опасност, пратите упутства (ФОТО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ova evakuacija je ključna zbog ozbiljnosti požara koji ugrožavaju bezbednost ljudi. Brza reakcija može spasiti živote i smanjiti rizik od povreda. Požari u Grčkoj postaju sve češći i opasniji, što zahteva brze i efikasne mere.

Upozorenje je izdato danas u 12.55 za mesto Plaka, na teritoriji opštine Dion-Olimp. Svi turisti i građani moraju se hitno premestiti u bezbedne delove Katerini i Leptokarija. Požari su intenzivni i predstavljaju ozbiljnu pretnju.

Foto: Grčka info / screenshot

 

Vlasti će nastaviti da prate situaciju i pružati informacije o daljim koracima. Turisti i građani treba da prate uputstva i ostanu u bezbednim zonama. Požari su ozbiljan problem koji zahteva zajedničke napore za kontrolu i gašenje.

- Na snazi je upozorenje Vlade Grčke usled ekstremne opasnosti. Svi turisti i građani koji se trenutno nalaze u Plaki moraju se hitno premestiti u delove Katerini i Leptokarija - navodi se u poruci, koju je naša državljanka okačila na grupu "Grčka info".

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!