LAMI NA METI KRITIKA: Skinuo bedž solidarnosti sa izraelskim taocima

Novosti online

18. 08. 2024. u 15:00

ŠEF britanske diplomatije Dejvid Lami našao se na meti kritika zbog toga što je skinuo bedž solidarnosti sa izraelskim taocima pre susreta sa palestinskim premijerom Mohamedom Mustafom u Ramali, prenose danas britanski mediji.

ЛАМИ НА МЕТИ КРИТИКА: Скинуо беџ солидарности са израелским таоцима

Foto Tanjug/AP/Thomas Krych

Lami je ranije istog dana nosio bedž kao simbol solidarnosti tokom razgovora sa izraelskim kolegom Izraelom Kacom, navodi britanski Telegraf.

List navodi da su sa Kacom razgovarali Lami i šef francuske diplomatije Stefan Sežurne i da su obojica zvaničnika tom prilikom nosili na odelu bedževe koje su, međutim, kasnije skinuli kada su se sastali sa Mustafom.

Lami je uoči posete regionu obećao da će "iskoristiti sva diplomatska sredstva" radi postizanja prekida vatre u ratu Izraela i Hamasa.

Kritičari su, međutim, izrazili žaljenje zbog odluke Lamija i Sežurnea da prilikom susreta sa palestinskim premijerom ne nose znak solidarnosti sa izraelskim taocima.

Lami je u više navrata, i privatno i javno, izjavio da Hamas mora odmah da pusti izraelske taoce.

On se takođe nekoliko puta sastao sa porodicama talaca koje drži Hamas, a najnoviji susret bio je tokom posete Izraelu 14. jula.

BONUS VIDEO:

KURSKA KLANICA: Ukrajinci se sakrili u kuću, a onda su Rusi udarili svom snagom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!