PROVALJENO U TREĆU KASARNU BUNDESVERA OVE NEDELJE: Još jedan pokušaj sabotaže u Nemačkoj

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 08. 2024. u 20:21

ORUŽANE snage Nemačke otkrile su znakove moguće provale u kasarni na jugu države, preneli su lokalni mediji, uz podsećanje da se radi o poslednjem u nizu sumnjivih incidenata koji su se dogodili u proteklih nekoliko dana.

ПРОВАЉЕНО У ТРЕЋУ КАСАРНУ БУНДЕСВЕРА ОВЕ НЕДЕЉЕ:  Још један покушај саботаже у Немачкој

Foto Tanjug/AP

Kako navodi "Bild" pozivajući se na reči portparola Bundesvera, tokom rutinske inspekcije kasarne Kristof Probst u bavarskom gradu Garhing kod Minhena, pronađena je ogromna rupa na ogradi. Inače, u pitanju je kompleks u okviru kog se nalazi i Centralni institut medicinske službe, kao i vojna bolnica.

Portparol nemačke vojske je dodao da nisu otkriveni tragovi koji ukazuju na to da je neko ušao unutar zgrada u okviru kasarne.

Prema pisanju nemačkih medija, vlasti smatraju da ne postoji veza između potencijalne sabotaže vodovoda vazduhoplovne baze u blizini Kelna i slučaja iz Garhinga, dodajući da je voda u kasarni Kristof Probst bezbedna za piće.

Podsećanja radi, u bazi kod Kelna, snabdevanje vodom je pre nekoliko dana privremeno prekinuto, jer je "sistem za pijaću vodu pokazao neuobičajene vrednosti", a kao i u slučaju Garhinga uzbuna je objavljena nakon što je pronađena rupa u ogradi u blizini fabrike za vodu u okviru kasarne.

Nakon istrage, utvrđeno je da je voda bezbedna za piće.

Sličan incident istog dana dogodio se u vazduhoplovnoj bazi, koju koristi NATO, u Gajlenkirhenu u Severnoj Rajni-Vestfaliji. Portparol Teritorijalne komande potvrdio je ovu informaciju za "Zidojče cajtung". I u ovoj vojnoj bazi se obavila provera vode za piće, iako ona takođe ima sopstvenu crpnu stanicu za vodu.

Portparol NATO-a je tada za "Bild" rekao da je obezbeđenje zaustavilo čoveka koji je pokušao da ilegalno uđe u bazu, dodajući da ograda nije oštećena. S obzirom da je do pokušaja upada došlo nakon incidenta u Kelnu, vlasti su proverile vodosnabdevanje u Gajlenkirhenu, ali nisu pronađene nikakve abnormalnosti.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)