uživoRAT U UKRAJINI: Pogođeno mesto okupljanja stranih plaćenika u predgrađu Kijeva

Марија Стевановић
Marija Stevanović

19. 08. 2024. u 07:38 >> 08:55

RAT u Ukrajini - 908. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Погођено место окупљања страних плаћеника у предграђу Кијева

Foto: Profimedia

Ukrajinski PVO sistemi tokom noći oborili 11 ruskih dronova

Ukrajinski PVO sistemi odbili su tokom noći vazdušni napad ruske vojske i oborile svih 11 bespilotnih letelica, uključujući i one koje su napale Kijev.

Dronovi su oboreni iznad Nikolajevske, Čerkaske, Vinicke, Kijevske, Harkovske, Donjecke i Sumske, a trenutno nema informacija o eventualnoj šteti, prenosi Rojters.

Koordinator proruskih snaga u Nikolajevu Sergej Lebedev izjavio je da su ruske snage izvele naapd na mesto okupljanja stranih plaćenika u predgrađu Kijeva, prenosi RIA Novosti. Dodaje se da su ruske snage takođe gađale skladišta municije na severu Pavlovgrada u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Pogođeno mesto okupljanja stranih plaćenika u predgrađu Kijeva

Napad je izveden na mesto okupljanja stranih plaćenika u predgrađu Kijeva, rekao je koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege, prenosi Sputnjik. 

„Rakete su doletele... u predgrađe Kijeva, na mesto okupljanja stranaca“, napisao je on na Telegram kanalu.

Osim toga, prema rečima Lebedeva, na severu Pavlograda u Dnjepropetrovskoj oblasti izvršen je napad na skladište municije i artiljerije Oružanih snaga Ukrajine.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na vojne položaje i na ukrajinsku infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacije.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Rusije Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.

 

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!