''AKTIVNO PODRŽAVA LAŽNE PATRIOTE KOJI SU NAPUSTILI ZEMLJU'': Fondacija DŽordža Klunija nepoželjna u Rusiji

Novosti online

19. 08. 2024. u 08:05

GENERALNO tužilaštvo Rusije proglasilo je nepoželjnim aktivnosti fondacije holivudskog glumca Džordža Klunija u Ruskoj Federaciji.

АКТИВНО ПОДРЖАВА ЛАЖНЕ ПАТРИОТЕ КОЈИ СУ НАПУСТИЛИ ЗЕМЉУ: Фондација Џорџа Клунија непожељна у Русији

Foto: Tanjug

- Delatnost strane nevladine organizacije Clooney Foundation for Justice, SAD (Fond Kluni za pravdu) proglašena je nepoželjnom u našoj zemlji. Nevladinu organizaciju su u Njujorku osnovali glumac Džordž Kluni i njegova supruga, koja sebe smatra advokatom u oblasti međunarodnog prava - napominju u Generalnom tužilaštvu.

Kako je ministarstvo objasnilo, „fondacija, u holivudskim razmerama, obavlja posao koji ima za cilj diskreditaciju Rusije“.

- Aktivno podržava lažne patriote koji su napustili zemlju, članove zabranjenih ekstremističkih udruženja i terorističkih organizacija. Krijući se iza humanitarnih ideja, „borci za pravdu“ sa Medison avenije promovišu inicijative za krivično gonjenje najvišeg rukovodstva Rusije, javno šireći negativne pseudoekspertske procene ruskog zakonodavstva o stranim agentima i nevladinim organizacijama - saopštilo je rusko tužilaštvo.

Prethodno, direktor za pravna pitanja fondacije Ana Neistat izjavila je da će Fondacija holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.

Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je namera Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu sumanuta, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!