CELA DRŽAVA OSTALA BEZ STRUJE: Život u mraku do septembra, problem snabdevanja električnom energijom datira od 1990. godine

Novosti online

19. 08. 2024. u 12:46

PROBLEM snabdevanja električnom energijom u ovoj državi datira od kraja građanskog rata 1990. godine.

ЦЕЛА ДРЖАВА ОСТАЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Живот у мраку до септембра, проблем снабдевања електричном енергијом датира од 1990. године

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ceo Liban ostao je bez električne energije nakon što je poslednja proizvodna jedinica elektrane Az-Zahrani koja je ostala na mreži obustavila rad zbog nedostatka goriva.

Ovo je dovelo do nestanka struje širom zemlje, što je uticalo na kritičnu infrastrukturu u Libanu, uključujući aerodrome, luke, vodene pumpe, kanalizacijske sisteme, zatvore i druge vitalne objekte.

Bivši savetnik libanskog ministra energetike i vodnih resursa rekao je u petak za RIA Novosti da bi elektrane u Libanu mogle potpuno da zaustave rad narednih dana zbog nedostatka rezervi goriva u zemlji.

Pre nego što je počela ekonomska kriza u oktobru 2019. godine, u različitim gradovima i regijama stanovništvo je imalo struju od 12 do 18 sati dnevno, a nakon što je kriza počela, snabdevanje je smanjeno na dva do osam sati dnevno.

U periodima kada su u Libanonu nestajale zalihe goriva, zemlja je nekoliko nedelja bila potpuno bez struje.

Vršilac dužnosti ministra energetike Valid Fajad radi na pronalaženju rešenja, s prvom isporukom dizela koja se očekuje tek u prvoj nedelji septembra.

Fajad je pozvao Libance na strpljenje, naglašavajući da traži alternative za rešavanje situacije. Istakao je da tekući politički sukobi ometaju rešavanje ovog problema, prenosi Poslovni dnevnik.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN KADA SE SLAVI ŽIVOT: Dobrovoljno davanje krvi - nesebičan čin koji spasava ljude