NEMAČKA MORA DA ODGOVORI NA SVA PITANJA: Ne stišava se bura oko eksplozija na Severnom toku 1 i 2 - Oglasio se Lavrov

Novosti onlajn

19. 08. 2024. u 13:21

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Nemačka mora da odgovori na sva pitanja u vezi sa eksplozijama na Severnom toku 1 i 2, prenosi Tanjug.

НЕМАЧКА МОРА ДА ОДГОВОРИ НА СВА ПИТАЊА: Не стишава се бура око експлозија на Северном току 1 и 2 - Огласио се Лавров

Foto: Tanjug/AP

 - Insistiraćemo na transparentnoj međunarodnoj istrazi - istakao je Lavrov za moskovski list Izvestija.

On smatra da je "za Berlin sramotno da prećutno prihvati kako je zemlja lišena dugoročne osnove za ekonomsko i energetsko blagostanje".

Direktor trećeg evropskog odeljenja u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova Oleg Tjapkin izjavio je prethodno da je Rusija zvanično uputila prigovor Nemačkoj zbog načina na koji je vođena istraga o eksplozijama na Severnom toku i da traži pregovore o ispunjavanju međunarodnih obaveza Berlina u borbi protiv terorizma. On je za RIA Novosti rekao da su nemačke vlasti stavile na poternicu jednog od navodnih izvršilaca terorističkih akata u Baltičkom moru, koji ima ukrajinsko državljanstvo.

- Sudeći po tome što su nemački mediji dugo i metodično propagirali tezu da ovi pojedinci nisu povezani ni sa jednom državom, nemačka istraga će biti zatvorena bez identifikacije pravih nalogodavaca eksplozija na Severnom toku - smatra Tjapkin.

Eksplozije na dva gasovoda preko kojih je Rusija snabdevala Evropu gasom, Severni tok 1 i Severni tok 2, dogodile su se 26. septembra 2022. godine.

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti