''IZRAELSKI REŽIM NIJE POKAZAO NIKAKVU ŽELJU'': Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova o mogućem prekidu vatre u Pojasu Gaze

Novosti online

19. 08. 2024. u 13:45

PORTPAROL iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani izjavio je danas da "izraelski režim nije pokazao da je zainteresovan za prekid vatre u Pojasu Gaze i okončanje višemesečnog rata na palestinskoj teritoriji".

ИЗРАЕЛСКИ РЕЖИМ НИЈЕ ПОКАЗАО НИКАКВУ ЖЕЉУ: Портпарол иранског министарства спољних послова о могућем прекиду ватре у Појасу Газе

Foto: Tanjug


Kanani je ovo izjavio tri dana nakon što su se okončali pregovori o prekidu vatre u Dohi, a Hamas je odbio novi predlog, optuživši Izrael da je postavio nove uslove za prekid vatre, a da se zauzvrat oslobode zarobljenici iz Gaze.

- Izraelski režim nije pokazao nikavu želju da se uspostavi prekid vatre i zaustavi rat, a reakcije nakon nedavnih pregovora su pokazale isto. Ovaj režim nije prestao sa ubijanjem palestinskog narod, dok je, sa druge strane, Hamas izrazio svoje poglede i rekao da je cionistički režim postavio nove uslove - poručio je Kanani, prenela je novinska agencija IRNA.

Portparol je dodao da sada "niko ne sumnja da u Gazi mora da se uspostavi momentalno primirje", dodajući da su se "izraelski zločini nastavili na palestinskoj teritoriji kao rezultat izostanka reakcije međunarodne zajednice, konkretno, Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a sve pod pritiskom SAD".

Kanani je takođe rekao da Iran ne smatra SAD kvalifikovanom stranom koja traži pregovore o prekidu vatre u Gazi, zbog, kako je rekao, podrške Vašingtona izraelskom režimu i saučesništvu u zločinima.

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA: Sačuvajmo ravnotežu između razvoja i zaštite prirode