NOVE TENZIJE U KRALJEVSKOJ PORODICI: Kralj Čarls njega više ne želi u rezidenciji?

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 08. 2024. u 15:02

BRITANSKI kralj Čarls Treći pojačava pritisak na princa Endrjua, vojvodu od Jorka, da napusti rezidenciju u Velikom parku Vindzor nakon što je doneo odluku da se ne obnovi ugovora sa privatnim obezbeđenjem koje pruža zaštitu u rezidenciji, ocenio je britanski San.

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ У КРАЉЕВСКОЈ ПОРОДИЦИ: Краљ Чарлс њега више не жели у резиденцији?

Foto: Tanjug/AP photo

Kralj Čarls (75) rekao je desetočlanom timu koji čuva njegovog brata Endrjua da njihove usluge više nisu potrebne nakon što im ugovor istekne ove jeseni.

Čarls i princ Endrju su zajedno proveli vikend u zamku Balmoralu u Aberdinširu u Škotskoj, a očekivalo se da će napuštanje rezidencije biti jedna od tema njihovog razgovora.

Nije tajna da je princ Endrju pod sve većim pritiskom da napusti rezidenciju od 31 sobe u Velikom parku Vindzor, a procenjuje se da obezbeđenje te rezidencije košta kralja Čarlsa oko tri miliona funti godišnje (3,5 miliona evra).

Princ Endrju (64) ima zakup rezidencije, ali kralj privatno snosi troškove obezbeđenja. Tajms piše da bi bilo poželjno da se princ Endrju preseli u Frogmor Kotaž koji se nalazi oko pet kilometara severno od rezidencije u Velikom parku Vindzor, gde bi njegovo obezbeđenje bilo pokriveno jer je unutar bezbednosnog perimetra Vindzora.

Rezidencija u Velikom parku je izdata pod komercijalnim ugovorom o zakupu sa Crown Estate nakon što je Endrju platio početni milion funti, uz kiriju od 260.000 funti godišnje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO