SPREMNI SMO ZA SARADNJU: Najviši zvaničnici Kine i Vijetnama na sastanku povodom implementacije sporazuma o bilateralnoj saradnji

Jovana Švedić

19. 08. 2024. u 15:38

DžAO Leđi, najviši kineski zakonodavac, sastao se u ponedeljak u Pekingu sa To Lamom, vijetnamskim predsednikom i generalnim sekretarom Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama.

СПРЕМНИ СМО ЗА САРАДЊУ: Највиши званичници Кине и Вијетнама на састанку поводом имплементације споразума о билатералној сарадњи

Tanjug

Džao, predsedavajući Stalnog komiteta Nacionalnog narodnog kongresa (NPC), rekao je da je Kina spremna da sarađuje sa Vijetnamom kako bi sledila strateški konsenzus koji su postigli najviši lideri dve stranke i zemlje, i pogurala izgradnju kinesko-vijetnamske zajednice sa zajedničkom budućnošću i doprinose jedni drugima socijalističkim nagonima modernizacije, prenosi Si-Dži-Ti-En.

Džao je rekao da je kineski NPC spreman da radi sa Narodnom skupštinom Vijetnama na implementaciji sporazuma o bilateralnoj saradnji, dobro iskoristi mehanizam razmene partnera, promoviše višekanalnu saradnju, ojača razmenu iskustava u zakonodavstvu i nadzoru i obezbedi pravna garancija za izgradnju kinesko-vijetnamske zajednice sa zajedničkom budućnošću.

To Lam je sa svoje strane rekao da je Vijetnam uvek smatrao razvoj odnosa sa Kinom strateškim izborom i glavnim prioritetom, dodajući da je njegova zemlja spremna da produbi praktičnu saradnju sa Kinom u različitim oblastima.

On je rekao da je Vijetnam spreman da održava blisku razmenu između zakonodavnih tela i da u većoj meri promoviše izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću od strateškog značaja.

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima