"POSETA JE SVEDOČENJE DUGOG I STABILNOG ODNOSA": Moisejev stigao u NJu Delhi, očekuju ga sastanci sa Indijskim vojnim zvaničnicima

Jovana Švedić

19. 08. 2024. u 18:59

NAČELNIK štaba odbrane general Anil Čauhan održao je u ponedeljak opsežne razgovore sa glavnokomandujućim ruske mornarice admiralom Aleksandrom Moisejevim sa fokusom na jačanju pomorske saradnje između dve strane.

ПОСЕТА ЈЕ СВЕДОЧЕЊЕ ДУГОГ И СТАБИЛНОГ ОДНОСА: Моисејев стигао у Њу Делхи, очекују га састанци са Индијским војним званичницима

Tanjug

- Poseta je svedočenje dugog i stabilnog odnosa između mornarica Rusije i Indije. Ova poseta ima za cilj jačanje bilateralnih pomorskih odnosa između Indije i Rusija, kao i istraživanje novih puteva za pomorsku saradnju - navodi Ministarstvo odbrane u saopštenju za javnost.

Admiral Moisejev pozvao je admirala Dineša K Tripatija, šefa Indijske mornarice, u ponedeljak u glavnom gradu zemlje.

Dvojica lidera razgovarali su o mehanizmu saradnje i merama za dalje jačanje saradnje između ove dve zemlje.

Ruski vrhovni komandant je dočekan sa svečanom počasnom gardom u Nju Delhiju.

Indijska ratna mornarica sarađuje sa Ruskom federacije na mnogim frontovima koji uključuju operativnu interakciju, obuku, hidrografsku saradnju i razmenu stručnjaka u različitim oblastima kroz IRIFC M&MTC mehanizam između dve zemlje, saopštilo je ministarstvo.

Moisejev takođe očekuju sastanci  sa načelnikom kabineta za odbranu, sekretarom odbrane, zamenikom načelnika vazdušnog štaba i nacionalnog koordinatora za pomorsku bezbednost Indije, u okviru svojih zvaničnih angažmana u Nju Delhiju.

Osim Nju Delhija, Moisejev će takođe posetiti Mumbaj, gde će održati bilateralne razgovore sa zamenik zastavnika, Zapadnom pomorskom komandom, kao i posetiti domaće ratne brodove i podmornice.

BONUS VIDEO:

RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima