MEŠTANI VENECIJE PONOVO U ŠOKU: Evo šta su turisti ovog puta uradili

Novosti online

19. 08. 2024. u 22:13

TURISTI su ponovo izazvali ogorčenje kod meštana Venecije svojim, kako kažu neotesanim ponašanjem - ovog puta kupanjem ispred samog groblja San Mikele, objavio je Korijer dela Sera.

МЕШТАНИ ВЕНЕЦИЈЕ ПОНОВО У ШОКУ: Ево шта су туристи овог пута урадили

Foto: T.C.

Dvojica muškaraca prošle nedelje snimljena su kako su ostavila odeću ispred ulaza u groblje San Mikele, ušla u vodu i kupala se, prenosi italijanski portal, a evropski i američki mediji dodaju da bi se te dve osobe mogle suočiti i sa doživotnom zabranom ulaska u Veneciju.

Mediji podsećaju da ostrvo San Mikele, koje se sastoji od groblja i prve renesansne crkve sagrađene u Veneciji 1469. godine, privlači turiste zbog grobova poznatih među kojima je i grob ruskog kompozitora Igora Stravinskog.

Ostrvo, koje se nalazi između Venecije i Murana u Napoleonovo doba služilo je i kao zatvor.

Jedan od stanovnika Venecije kaže da je takvo ponašanje sramotno, nepristojno, nevespitano i rezultat nedostatka elementarnog znanja.

- Turisti uopšte nemaju ni minimum poštovanja - naveo je drugi stanovnik Venecije a treći je dodao da nema reči za takvo ponašanje.

- U drugim zemljama bili bi uhapšeni, kažnjeni novčanom kaznom, a zatim poslati kući -tvrdi četvrti.

Plivanje u Veneciji dozvoljeno je samo u određenim delovima grada, kao što su javne plaže, a zabranjeno je u kanalima ili drugim vodenim površinama u stambenim zonama, ne samo zbog opasnosti od čamaca već i zbog nehigijenskih uslova.

Američki mediji koji prenose vest podsećaju da su tenzije između turista i lokalnog stanovništva u mnogim italijanskim, i ne samo italijanskim turističkim centrima već na visokom nivou i kažu da je pitanje kako se nositi sa tim problemom.

Venecija je prvi put ove godine uvela na nekoliko meseci taksu od osam dolara za jednodnevne izlete u špicu sezone.

Turističke grupe su takođe ograničene na 25 ljudi.

Venecija nije jedini grad koji se suočava sa problemima prekomernog turizma i koji očajnički traži nove načine da se izbore sa ogromnim procvatom turizma nakon pandemije kovida.

Takođe, neki turisti su iznervirali žitelje Firence, poput žene koja je nalegla na statuu, što su neki prokomentarisali i da ne čudi jer se već dugi niz godina nastoji da se Firenca pretvori u Dizni svet.

- Da li to znači i da Firenca postaje cirkus - napisao je drugi uvređeni meštanin.

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN VEŠTINA MLADIH: Put ka boljoj budućnosti