DRAMA U JAPANU: Letovi na aerodromu otkazani zbog nestanka makaza

Novosti online

20. 08. 2024. u 07:23

NA TERMINALU novog aerodroma Čitose na Hokaidu u Japanu tokom vikenda je otkazano 36 letova, a 201 let je odložen nakon što su makaze nestale u prodavnici blizu ulaza za ukrcavanje

ДРАМА У ЈАПАНУ: Летови на аеродрому отказани због нестанка маказа

Foto: Shutterstock/Ilustracija


Bezbednosne provere na terminalu obustavljene su u subotu ujutro na oko dva sata, a potom su putnici morali ponovo da ih prolaze, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Makaze su pronađene sledećeg dana u istoj prodavnici.

Iako makaze nisu pronađene u subotu, na dan kada su nestale, bezbednosne provere i letovi su uveče nastavljeni.

Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam zatražilo je od aerodroma Hokaido da istraži uzrok nestanka makaza i da spreče da se to ponovi.

- Smatramo da se ovo dogodilo kao rezultat nedovoljnog sistema skladištenja i upravljanja u prodavnici. Ovo je takođe incident koji bi mogao biti povezan sa otmicom ili terorizmom, i radićemo na jačanju svesti o značaju upravljanja - saopštio je aerodrom.

Korisnici društvene mreže X pohvalili su reakciju aerodroma, a neki od njih su naveli da je ovaj slučaj potvrdio njihovo poverenje u bezbednost vazdušnog saobraćaja u Japanu.

Aerodrom Čitose je jedan od najprometnijih aerodroma u Japanu, a u 2022. godini koristilo ga je više od 15 miliona putnika.

BONUS VIDEO: MODERAN IZGLED NOVOG TERMINALA: Aerodrom u Nišu dobio još jednu zgradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti