"BIĆE MNOGO VIŠE KOVČEGA" Medvedev ljut nakon napada na Kursku oblast: Nema pregovora sa Kijevom do potpunog sloma neprijatelja

Novosti onlajn

21. 08. 2024. u 10:29

RUSIJA nakon napada Kijeva na Kursku oblast neće voditi nikakve pregovore sa Ukrajinom sve do potpunog sloma neprijatelja, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

БИЋЕ МНОГО ВИШЕ КОВЧЕГА Медведев љут након напада на Курску област: Нема преговора са Кијевом до потпуног слома непријатеља

Foto: Tanjug

- Nakon što su neonacisti izveli teroristički akt u Kurskoj oblasti, sve je došlo na svoje mesto. Zaustavljeno je dokono trabunjanje posrednika, koje niko nije ovlastio za to, na temu divnog mira. Sada svi sve razumeju, pa i ako ne govore naglas. Shvataju da nema više nikakvih pregovora do potpunog sloma neprijatelja! - poručio je Medvedev.

On je kazao da će odluka Ukrajine da izvede napad na Kursku oblast dovesti do povećanja njenih gubitaka.

- Biće znatno više besmislenih gubitaka, mnogo više uništene vojne tehnike i mnogo više kovčega - napisao je Medvedev na Telegramu.

Takođe je posavetovao političaru iz zapadne zemlje, gde je navodno pripremana provokacija kijevskog režima u Kurskoj oblasti, da se ne raduje ukrajinskoj operaciji, pošto će se situacija za Ukrajinu samo pogoršati nakon ovog terorističkog napada na ruski region.

Napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom