HLADNI RADIJATORI U BRITANIJI OVE ZIME: Četvrtina stanovnika spremna da isključi grejanje tokom sezone zbog visokih računa

Novosti online

21. 08. 2024. u 16:25

Novo istraživanje britanske organizacije za pomoć građanima Sitizens edvajs (Citizens Advice) pokazuje da je svaka četvrta osoba u Britaniji toliko zabrinuta zbog povećanja troškova energije da kaže da će biti primorana da isključi grejanje i toplu vodu ove zime.

ХЛАДНИ РАДИЈАТОРИ У БРИТАНИЈИ ОВЕ ЗИМЕ: Четвртина становника спремна да искључи грејање током сезоне због високих рачуна

Foto: Unsplash

Anketirani su naveli da će morati da preduzmu ove drastične korake ako gornja granica cene energije u Britaniji poraste za predviđeni iznos od 150 funti (176 evra), odnosno za 9,2 odsto.

Grejanje će prema vlastitim rečima isključiti 31 odsto domaćinstava sa decom i 39 odsto korisnika sa niskim primanjima.

Sitizens edvajs upozorava da će bez hitne intervencije vlade u Londonu domaćinstva u Britaniji nastaviti da se suočavaju sa nemogućim izborima i drastičnim rezovima kako bi mogla da priušte zagrevanje svojih domova.

Kako se navodi na veb stranici organizacije, 34 odsto anketiranih reklo je da će tokom zime imati poteškoća da sebi priušte hranu ili druge osnovne potrepštine, kao što su hipoteka ili kirija, a sedam odsto je navelo da će morati da preskače obroke.

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!