Suoptuženi nestalog tehnološkog milijardera poginuo u saobraćajnoj nesreći nekoliko dana pre katastrofe u Italiji

Jovana Švedić

21. 08. 2024. u 16:52

SUOPTUŽENIK britanskog tehnološkog milijardera Majka Linča ubijen je u Engleskoj nakon što ga je udario automobil samo nekoliko dana pre nego što je Linč i pet drugih nestali kada je luksuzna superjahta potonula kod obala Italije u ponedeljak, potvrdile su vlasti u utorak.

Суоптужени несталог технолошког милијардера погинуо у саобраћајној несрећи неколико дана пре катастрофе у Италији

Foto: Unsplash

Stiven Čemberlin (52) je bio bivši izvršni direktor Autonomi koji je u junu zajedno sa Linčem oslobođen optužbi u slučaju prevare vrednom više milijardi dolara u vezi sa preuzimanjem Linčeve kompanije od 11 milijardi dolara od strane Hjulet Pakarda.

Čemberlina je u subotu "smrtno udario automobil dok je trčao" u Kembridžširu, rekao je u saopštenju njegov advokat Geri Lincenberg.

- Bio je hrabar čovek sa neuporedivim integritetom. Duboko nam nedostaje. Stiv se uspešno borio da popravi svoj ugled na suđenju ranije ove godine, a njegovo dobro ime sada nastavlja živi kroz njegovu divnu porodicu.- izjavio je advokat.

Čemberlin, bivši potpredsednik za finansije u kompaniji, optužen je za lažno povećavanje prihoda Autonomi i davanje lažnih i obmanjujućih izjava revizorima, analitičarima i regulatorima.

Čemberlenova porodica je objavila saopštenje preko policije Kembridžšira, rekavši da je on „bio veoma voljen muž, otac, sin, brat i prijatelj“.

- Bio je neverovatan pojedinac čiji je jedini cilj u životu bio da pomogne drugima na bilo koji način - navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da je vozač, 49-godišnja žena, ostala na licu mesta u selu Stretam u Engleskoj i da je pomagala u istrazi.

Čudna koincidencija Čemberlenove smrti dogodila se samo nekoliko dana pre Linča i pet drugih, uključujući Kristofera Morvila, jednog od Linčevih advokata koji ga je branio u slučaju prevare, i predsednika Morgan Stenli internešenela, Džonatana Blumera, koji je svedočio u Linčevu odbranu, nestao kada je Bajezijanac superjahta je potonula kod obala Sicilije rano u ponedeljak.

Veruje se da su ostale tri osobe koje se vode kao nestale Linčeva 18-godišnja ćerka Hana, Blumerova supruga Neda i Morvilova supruga Džudi.

Ronioci su u sredu pronašli dva tela unutar superjahte, rekli su za En-Bi-Si njuz izvori upoznati sa spasilačkim operacijama.

Bilo je nejasno čija su tela pronađena.

Deset članova posade i 12 putnika, uključujući britanske, američke i kanadske državljane, bili su na brodu kada se brod prevrnuo.

Pronađeno je telo jednog čoveka, identifikovano kao kuvar Rekaldo Tomas, državljanin Antigve.

Petnaest ljudi je spašeno, uključujući jednogodišnju devojčicu, saopštile su vlasti.

BONUS VIDEO:

MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!