50 PALESTINSKIH ŽRTAVA U ROKU OD 24 SATA: Pogođeno 30 ciljeva širom pojasa Gaze, kasnije napadnuta škola, obližnja kuća i kamp za raseljenike

Novosti online

21. 08. 2024. u 17:29

NAJMANjE 50 Palestinaca ubijeno je u izraelskim vazdušnim napadima širom Gaze u poslednja 24 sata, saopštili su danas palestinski zdravstveni zvaničnici, nakon što je američki državni sekretar Entoni Blinken okončao svoju poslednju posetu regionu zbog sporazuma o primirju.

50 ПАЛЕСТИНСКИХ ЖРТАВА У РОКУ ОД 24 САТА: Погођено 30 циљева широм појаса Газе, касније нападнута школа, оближња кућа и камп за расељенике

Tanjug

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su avioni pogodili oko 30 ciljeva širom Pojasa Gaze, uključujući tunele, mesta lansiranja i osmatračnicu, preneo je Rojters.

Rečeno je da su vojnici ubili desetine naoružanih boraca, da su zaplenili oružje, uključujući eksploziv, granate i automatske puške.

Kasnije u toku dana, izraelska vojska je napala školu i obližnju kuću, ubivši najmanje tri osobe i ranivši 15.

Vojska je u saopštenju navela da je pogodila militante Hamasa koji su radili u komandnom centru koji se nalazi unutar kompleksa koji je ranije služio kao škola.

U gradu Bani Suhaila u blizini Kan Junisa u južnom pojasu Gaze, u izraelskom vazdušnom napadu ubijeno je sedam Palestinaca u šatorskom kampu za raseljena lica, rekli su medicinari.

Vojska je izdala nova naređenja za evakuaciju u prenaseljenoj oblasti Deir Al-Balah, u centralnoj Gazi, gde je raseljeno stotine hiljada Palestinaca.

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!