BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK: Ne bih isključio mogućnost da predsednički kandidat pozove Putina

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 08. 2024. u 19:33

VIŠI savetnik republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa Brajan Hjuz, nije isključio mogućnost telefonskog razgovora Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina za rešavanje ukrajinskog sukoba.

БИВШИ ТРАМПОВ САВЕТНИК: Не бих искључио могућност да председнички кандидат позове Путина

Foto: Profimedia

-Nisam odgovoran za kalendar ili pozive predsednika Trampa, ali on poštuje proces i neće učiniti ništa da ugrozi trenutnu situaciju. U odnosu na svakog svetskog lidera, on je pokazao sposobnost da komunicira i održava odnose, rekao je on za RIA Novosti o mogućnosti direktnog poziva Putina i Trampa za rešavanje ukrajinskog sukoba.

Ranije je član Komiteta za oružane snage Predstavničkog doma SAD Majkl Volc, na brifingu u Čikagu rekao da će se Tramp, ako pobedi na izborima, fokusirati na okončanje ukrajinskog sukoba u uslovima u kojima SAD više ne mogu da subvencionišu evropsku bezbednost, a Ukrajina je u očajnoj situaciji.

Tramp je više puta izjavio da namerava da postigne brzo rešenje ukrajinskog sukoba ako pobedi na predsedničkim izborima 2024. godine. Na predizbornoj debati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom 27. juna, Tramp je obećao da će, ako bude ponovo izabran, moći da okonča sukob pre nego što preuzme dužnost 20. januara 2025. godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?