IDF NAPALA KOMANDNU SOBU HAMASA: Gađali školu u gradu Gazi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 08. 2024. u 20:17

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) izvele su danas vazdušni napad na operativce Hamasa na komandnu prostoriju koja je bila smeštena u školi u gradu Gazi.

ИДФ НАПАЛА КОМАНДНУ СОБУ ХАМАСА: Гађали школу у граду Гази

Foto: Tanjug/AP Photo

-Hamas je koristio komandnu sobu u školi Salah ad-Din za planiranje i izvođenje napada na trupe u Gazi i na Izrael, navodi se u saopštenju IDF-a.

IDF kaže da je preduzela "mnoge mere" da bi ublažila štetu civilima tokom napada, što podrazumeva korišćenje precizne municije, vazdušno osmatranje i druge obaveštajne podatke.

-Teroristička organizacija Hamas sistematski krši međunarodno pravo, brutalno iskorišćavajući civilne institucije i stanovništvo kao živi štit za terorističke aktivnosti, upozorava IDF, prenosi Tajms of Izrael.

Poslednjih meseci izvedeno je na desetine vazdušnih napada na Hamasove položaje smeštene u škole i druge lokacije koje se koriste kao skloništa za civile, navodi IDF.

Izraelska vojska ističe da će "nastaviti da deluje snažno i odlučno protiv terorističkih organizacija koje koriste škole i civilne institucije kao skloništa".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?