USKORO NOVA TURA RAZGOVORA: Bajden i Netanjahu o važnim pitanjima

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 08. 2024. u 20:25

OČEKUJE se da će američki predsednik Džozef Bajden u sredu razgovarati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i fokusirati se na novi zahtev izraelskog lidera da Izrael zadrži svoje trupe raspoređene duž kopnenog koridora između Egipta i Gaze.

УСКОРО НОВА ТУРА РАЗГОВОРА: Бајден и Нетанјаху о важним питањима

Foto: Profimedia

Pozivajući se na neimenovani dobro upućeni izvor portal Axios prenosi da Bajden želi da Netanjahu ublaži stav Izraela o ovom pitanju.

U pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze Hamas traži potpuno povlačenje Izraela iz okupirane palestinske enklave, uključujući i povlačenje iz takozvanog Filadelfijskog koridora, uskog dela teritorije duž južne granice sa Egiptom ukupne dužine 14,5 kilometara.

Izrael želi da zadrži kontrolu nad tim koridorom koji je zauzeo krajem maja nakon što je uništio desetine tunela za koje tvrdi da su služili za krijumčarenje oružja u Gazu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)