"ONA JE ČVRSTA, ALI POŠTENA ": Besera izjavio da su demokrate u pravu kada naglašavaju Kamalinu ulogu državnog tužioca Kalifornije

Jovana Švedić

21. 08. 2024. u 20:42

SEKRETAR za zdravstvo i ljudske usluge Havijer Besera, koji je zamenio Kamalu Haris na mestu državnog tužioca Kalifornije nakon što je postala senator, rekao je da su demokrate u pravu kada naglašavaju Harisino poreklo kao tužioca.

ОНА ЈЕ ЧВРСТА, АЛИ ПОШТЕНА : Бесера изјавио да су демократе у праву када наглашавају Камалину улогу државног тужиоца Калифорније

Tanjug

Demokrate su više puta upoređivali dosije Harisove kao državnog tužioca sa krivičnim dosijeom Donalda Trampa.

Bivši predsednik Tramp je u maju osuđen za 34 krivična dela i i dalje je pod istragom za nekoliko krivičnih dela.

- Haris ne samo da je bila izvanredna u izgradnji slučaja, već je radila na tome da se ljudi ne vrate kriminalu kada izađu zatvora. Ona je čvrsta, ali poštena i to sam naučio kada sam došao u kancelariju tužioca. Ona je pokrenula mnogo različitih programa koji nadmašuju ne samo tužilački deo posla. - rekao je Besera.

- Rekla je : "Pomažem da ove ljude stavim u zatvor, ali ne želim da se ovde vrate". I to je lepota nekoga ko zna kako da završi trku. - seća se Besera kako je Hariscova započela program pomoći u sprečavanju recidiva.

Besera je komentarisao za Vašington post nakon učešća na sastanku latinskih članova partije u sklopu demokratske konvencije i razgovarao o naporima da se motiviše latino birački korpus u novembru.

Napomenuo je, sa predsedničkim kandidatom partije, demokratama je dat "razlog da veruju da će biti prilike za njih".

- Oni govore da osećaju nešto drugačije, tako da ćemo se voditi tim osećajem - dodao je  nakon izjave da će kandidatura doneti novi talas energije među latino biračima.

(Vašington post)

BONUS VIDEO:

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan