"NEUSPEH OBAVEŠTAJNOG SEKTORA JE MOJA KRIVICA": Haliva poziva na široku nacionalnu istragu

Novosti online

21. 08. 2024. u 20:53

NA DANAŠNjOJ ceremoniji povodom svoje ostavke odlazeći šef vojne obaveštajne službe Izraela preuzeo je odgovornost za neuspehe svoje zemlje u odbrani državne granice i napada Hamasa 7. oktobra.

НЕУСПЕХ ОБАВЕШТАЈНОГ СЕКТОРА ЈЕ МОЈА КРИВИЦА: Халива позива на широку националну истрагу

Foto: Printskrin

General-major Aharon Haliva, veteran sa 38 godina vojnog iskustva, najavio je svoju ostavku u aprilu i jedan je od mnogih visokih izraelskih vojnih zapovednika koji su priznali da su propustili da predvide i spreče najsmrtonosniji napad u istoriji Izraela, prenosi Rojters.

- Neuspeh obaveštajnog sektora je moja krivica - rekao je Haliva na današnjoj ceremoniji i pozvao na široku nacionalnu istragu "kako bi se proučili i duboko razumeli" razlozi koji su doveli do rata između Izraela i Hamasa.

Napad 7. oktobra ozbiljno je narušio reputaciju izraelskih vojnih i obaveštajnih službi koje su ranije smatrane za nepobedive u konfrontaciji sa naoružanim palestinskim frakcijama i militantnim grupama kao što je Hamas, podseća Rojters.

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom