"ČAK I ZA IZOPAČENJAKA SA MARGINE TO JE MNOGO": Zaharova osudila izjave prvog čoveka Češke, pomenula i terorističke vođe

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 08. 2024. u 22:04

PORTPAROL ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je da se izopačenost izjave predsednika Češke Petra Pavela da su ruski civilni ciljevi legitimna meta Ukrajine izjednačava sa izjavama terorističkih vođa.

ЧАК И ЗА ИЗОПАЧЕЊАКА СА МАРГИНЕ ТО ЈЕ МНОГО: Захарова осудила изјаве првог човека Чешке, поменула и терористичке вође

Foto: Profimedia

- 'Severni tok' je legitiman cilj Ukrajine - rekao je češki predsednik Petr Pavel, dodajući da nema "jasnu inkriminišuću informaciju da je iza napada zaista stajala Ukrajina", ali je ocenio da, "kada se vodi oružani sukob, on se vodi ne samo protiv vojnih ciljeva, već i protiv ciljeva strateške prirode".

- A cevovodi su strateški cilj. Ako je cilj napada bio da se prekinu isporuke gasa i nafte Evropi a (zarada) Rusiji, onda bi – i kažem namerno uslovno – to bio legitiman cilj. Ali nemam te informacije - rekao je češki predsednik.

Foto: Profimedia

Zaharova smatra da ovakve izjave ne priliče jednom državnom zvaničniku, te da najviše liče na izjave terorističkih lidera.

- Pročitala sam njegovu izvitoperenu izjavu i pomislila da je čak i za izopačenjaka sa margine to mnogo. Uprkos činjenici da su takve 'misli' ranije iznosili samo predstavnici zabranjenih međunarodnih terorističkih ćelija - prokomentarisala je portparolka ruskog MSP izjavu češkog predsednika, uporedivši je sa izjavama "lidera ISIS-a, Al-Kaide i drugih terorističkih grupa".

Sličnost postoji

Ona je dodala nekoliko izjava terorističkih lidera, kako bi se uporedio narativ onih koji podržavaju Kijev sa terorističkim liderima.

- Pozivamo vas da izvršite napade na američke građane i vojno osoblje kako unutar Sjedinjenih Država, tako i izvan ove zemlje - rekao je Ibrahim al-Asiri, glavni bombarder Al-Kaide na Arapskom poluostrvu.

Nakom toga podelila je i izjavu Muhameda Jusufa Abdulaziza, koji je izvršio teroristički napad u Tenesiju:

- Moramo kazniti one koji krše granice i skrnave sveta mesta.

Takođe, podelila je izjavu i Kasim al-Raimija, šefa Al-Kaide na Arapskom poluostrvu, koji je pozivao na napad na SAD.

- Svi morate da usmerite svoje strele i mačeve protiv Sjedinjenih Država.

(RT Balakan)

BONUS VIDEO: PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!