AMERIČKE SANKCIJE ZA VENECUELU: Pripremili spisak sa oko 60 zvaničnika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 08. 2024. u 23:44

SAD su pripremile spisak sa oko 60 zvaničnika vlade Venecuele i članova njihovih porodica koji bi mogli biti pogođeni prvim kaznenim merama nakon spornih predsedničkih izbora u toj južnoameričkoj državi, potvrdila su danas za Rojters dva neimenovana izvora.

АМЕРИЧКЕ САНКЦИЈЕ ЗА ВЕНЕЦУЕЛУ: Припремили списак са око 60 званичника

Foto Tanjug

Predloženi spisak izdvaja zvaničnike iz Nacionalnog izbornog saveta (CNE), Vrhovnog suda i kontraobaveštajne službe Venecuele koji su bili uključeni u izazivanje haosa nakon izbora, rekli su izvori britanske agencije.

Ministarstvo finansija SAD je u poslednjim danima dostavilo stejt departmentu nacrt sankcija sa listom sankcionisanih uz napomenu da se broj osoba koje će biti pod kaznenim merama može povećati.

Američke sankcije bi uključivale zabranu putovanja sankcionisanim zvaničnicima i članovima njihovih porodica i zabranu američkim kompanijama da posluju sa njima.

CNE je proglasio aktuelnog predsednika Nikolasa Madura pobednikom izbora 28. jula bez otkrivanja celokupnih rezultata glasanja.

Vrhovni sud Venecuele je ovog meseca započeo reviziju izbornih rezultata, ali stručnjaci i posmatrači izbora kažu da je malo verovatno da će osporiti tvrdnje vlade u Karakasu.

SAD i druge zemlje su osporile Madurove tvrdnje o pobedi na izborima.

Njegov protivkandidat Edmundo Gonzalez je takođe proglasio pobedu, a rezultati na osnovu više od 80 odsto prebrojanih glasova koje je objavila opozicija pokazuju ubedljivu pobedu opozicionog kandidata koji je, kako tvrdi opozicija, dobio oko 67 odsto podrške.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta