DRAMATIČNO UPOZORENJE AMERIČKE AMBASADE: Povećan rizik od ruskih napada širom Ukrajine

Tanjug

22. 08. 2024. u 10:39

AMERIČKA ambasada u Kijevu saopštila je da narednih dana postoji povećan rizik od ruskih napada raketama i dronovima širom Ukrajine, dok se ta zemlja priprema da u subotu obeleži 33 godine od sticanja nezavisnosti od Sovjetskog Saveza.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Повећан ризик од руских напада широм Украјине

Foto: Profimedia

Ambasada SAD procenila je da je narednih nekoliko dana i tokom vikenda povećan rizik od ruskih napada u vezi sa Danom nezavisnosti Ukrajine koji se obeležava 24. avgusta, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu ambasade kasno sinoć, preneo je Rojters.

Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski kazao je ranije ove nedelje da je Rusija lansirala 9.600 raketa i 14.000 dronova tokom napada na Ukrajinu otkako je pokrenula invaziju u februaru 2022, navela je agencija.

Za Ukrajince je Dan nezavisnosti dobio na značaju od početka rata, a ove godine taj datum dolazi posle nešto više od dve sedmice otkako je Kijev pokrenuo iznenadni upad u ruski region Kurska, i pored toga što ruske snage polako ali sigurno napreduju na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da će Moskva dati "dostojan odgovor" na upad u region Kurska koji je opisao kao veliku provokaciju.

Dešavanja sa ratišta u Ukrajini pratite uživo klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)