OVO SU ISLAMISTI KOJI SU NAPRAVILI POKOLJ U RUSKOM ZATVORU: Ubili trojicu zaposlenih i uzeli još pet talaca

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 08. 2024. u 17:47

TROJICA zatvorenika koji su danas ubili trojicu čuvara zatvorske kolonije broj 19 u Volgogradskoj oblasti i uzeli zaposlene za taoce su iz Uzbekistana i Tadžikistana!

ОВО СУ ИСЛАМИСТИ КОЈИ СУ НАПРАВИЛИ ПОКОЉ У РУСКОМ ЗАТВОРУ: Убили тројицу запослених и узели још пет талаца

Foto: Telegram printskrin

Kako se saznaje, zatvorenici koji su počinili zločin su: Ramzidin Tošev (poreklom iz Uzbekistana, osuđen za pokušaj trgovine drogom); Nazirčon Tošov, (rodom iz Tadžikistana, osuđen za pokušaj trgovine drogom); i Temur Husinov (rodom iz Uzbekistana, osuđen za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom).

Oni su, zajedno sa Rustamčonom Navruzijem, nakon što su ubili trojicu zaposlenih u zatvoru, uzeli još pet talaca, a jednog su pokušali da skalpiraju, sudeći po snimku koji se pojavio na mrežama.

Vođa današnjeg nereda je Nazirčon Tošov, koji je osuđen za pokušaj trgovine drogom. Kod njega su prilikom hapšenja pronašli 200 kesica ilegalne droge. Kasnije su preko Tošova identifikovali još dve osobe koje su uvozile heroin u Volgograd.

Zločinci su tražili helikopter, 2 miliona dolara i mogućnost slobodnog odlaska u inostranstvo.

Vazdušni helikopter hitne pomoći stigao je na IK-19 u Volgogradskoj oblasti, koja je potpuno blokirana.

Blokiran je i put kod zgrade. Bezbednosne snage nastavljaju da se okupljaju na licu mesta. U bliskoj budućnosti tamo će stići i mula Volgogradske džamije na pregovore između radikala i Federalne kazneno-popravne službe.

Četvorica terorista koji su zauzeli IK-19 susreli su se i postali radikalni već u koloniji. Kako je Telegram grupa Mash saznala, oni se ranije nisu poznavali.

Ispred zatvora je stigla specijana antiteroristička jedinica. U zatvoru se nalazi oko 1.200 zatvorenika.

(Kurir/Telegram)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje