PET PRIPADNIKA TAJNE SLUŽBE SUSPENDOVANO: "Tajna služba mora da odgovara za istorijske neuspehe koji su doveli do pokušaja ubistva Trampa"

Novosti online

23. 08. 2024. u 19:18

NAJMANjE pet pripadnika američke Tajne službe stavljeno je na administrativno odsustvo nakon atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji, preneo je danas Foks njuz.

ПЕТ ПРИПАДНИКА ТАЈНЕ СЛУЖБЕ СУСПЕНДОВАНО: Тајна служба мора да одговара за историјске неуспехе који су довели до покушаја убиства Трампа

Foto: Profimedia

Kako se navodi, jedan član Trampovog ličnog bezbednosnog tima i četiri člana Terenske kancelarije Tajne službe u Pitsburgu, uključujući nadležnog specijalnog agenta, stavljeni su na odsustvo skoro šest nedelja nakon incidenta.

Foks njuz je takođe izvestio da je Tajnoj službi iz Irana interno javljeno o pretnji Trampu pre događaja u Batleru u Pensilvaniji, a pretpostavlja se da se istražuje zašto je došlo do mitinga u Batleru, s obzirom na tu informaciju.

Predsedavajući Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer pozdravio je vest da je preduzeta akcija protiv pripadnika Tajne službe.

- Tajna služba mora da odgovara za istorijske neuspehe koji su doveli do pokušaja ubistva predsednika Trampa.Prvi korak je pozivanje nemarnih zaposlenih na odgovornost. Radujem se nalazima Operativne grupe u vezi sa njenom istragom. Moramo osigurati da se propusti u Tajnoj službi ne dese ponovo - rekao je Komer.

FBI je ranije saopštio da je napadač Tomas Metju Kruks pristupio krovu zgrade penjući se na opremu i cevi.

On je zatim prešao preko više krovova pre nego što je našao poziciju sa koje je pucao na vrhu zgrade oko 150 metara od mesta gde je bivši predsednik govorio na skupu.

U tekstualnim porukama koje su poslale lokalne službe za sprovođenje zakona odgovorne za praćenje skupa,

Kruks je označen kao sumnjiv najmanje 90 minuta pre nego što je otvorio vatru. Tajna služba je u saopštenju navela da je agencija posvećena istrazi odluka i postupaka osoblja u vezi sa događajem 13. jula.

- Preispitivanje sigurnosti misije američke Tajne službe napreduje, a mi ispitujemo procese, procedure i faktore koji su doveli do ovog operativnog neuspeha - rekao je Entoni Guljelmi, šef komunikacija agencije u saopštenju.

BONUS VIDEO:
ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje