ANALIZA "NEŠENAL INTERESA": Su-34 – idealna multifunkcionalna letelica - "Dva u jedan"

Novosti onlajn

23. 08. 2024. u 23:01

RUSKI Su-34 je idealna multifunkcionalna letelica sposobna da gađa složene ciljeve, piše američki list „Nešenal interest“.

АНАЛИЗА НЕШЕНАЛ ИНТЕРЕСА: Су-34 – идеална мултифункционална летелица - Два у један

Foto: Instagram/mil_ru

„Kao bombarder i lovac u jednom, Su-34 je idealan izbor za ruske komandante kada uništavaju složene kopnene ciljeve“, navodi se u članku.

Prema pisanju lista, efikasnost aviona je maksimalna uz adekvatnu podršku iz vazduha i sa zemlje.

Među glavnim prednostima Su-34 je i mogućnost nošenja nekoliko tona naoružanja, uključujući precizne rakete i klizne bombe, ističe „Nešenal interest“.

Su-34 je avion koji može da izvrši više misija bez obzira na neprijateljske lovce ili protivavionske sisteme, dodao je autor.

Bombarder Su-34 je višenamenski, supersonični lovac-bombarder. Predviđen je za gađanje kopnenih, vodenih i vazdušnih ciljeva u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima. Posadu čine dva čoveka. Avion Su-34 može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, uključujući vođene rakete vazduh-vazduh različitih vrsta i rakete vazduh-zemlja, kao i avionske bombe, uključujući navođene rakete, kasetne bombe i nevođene rakete. Po svojim borbenim mogućnostima avion pripada generaciji 4++ i može da obavlja borbene zadatke bez pratnje drugih lovaca.

(Sputnjik)


BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje