TRAMP IMAO ŠTA DA KAŽE: Reagovao na podršku Roberta Kenedija Mlađeg, jednu stvar posebno istakao

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 08. 2024. u 23:54

NEZAVISNI predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi obustavio je predsedničku kampanju i podržao republikanca Donalda Trampa.

ТРАМП ИМАО ШТА ДА КАЖЕ: Реаговао на подршку Роберта Кенедија Млађег, једну ствар посебно истакао

Foto: Profimedia

Kenedi je rekao da se sastao sa Trampom i njegovim pomoćnicima nekoliko puta i da su se složili oko pitanja poput bezbednosti granica, slobode govora i okončanja ratova, piše Rojters.

- Još ima mnogo pitanja i pristupa oko kojih i dalje imamo veoma različite stavove. Ali mi smo usklađeni oko drugih ključnih pitanja - rekao je on na konferenciji za novinare.

Kenedi je rekao da će ukloniti svoje ime sa glasačkih listića u 10 država, koje će verovatno odrediti ishod izbora, ali da će ostati kao kandidat u drugim državama.

Bivši predsednik Donald Tramp zahvalio je Robertu F. Kenediju Mlađem na podršci i najavio da će otputovati u Arizonu, gde se očekuje da će biti i Kenedi.

- Želim da se zahvalim Bobiju, to je bilo veoma lepo. On je sjajan momak, poštuju ga svi - poručio je Tramp, prenosi CNN.

Podsetimo, nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi rekao je danas da obustavlja kampanju za predsedničke izbore u SAD, ali ne i da je završava dodajući da podržava republikanca Donalda Trampa na izborima 5. novembra, preneo je Rojters.

"Ne okončavam svoju kampanju, jednostavno je obustavljam, a ne završavam. Moje ime će ostati na glasačkim listićima u većini saveznih država", rekao je on na skupu u Arizoni.

Kenedi je ušao u trku u aprilu 2023. godine, kao izazivač Džozefa Bajdena za demokratsku nominaciju, ali je izgubio i odlučio da se kandiduje nezavisno.

U novembru 2023. godine, u anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi je imao podršku od 20 odsto Amerikanaca, u trci sa Bajdenom i Trampom.

U februaru 2024. godine tokom Superbola objavio je izborni spot, u kojem je spomenuo svog oca, američkog senatora Roberta F. Kenedija, i strica, nekdašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, što je izazvalo ogorčenje među mnogim članovima njegove porodice, koji su osudili njegovu kampanju.

Neko vreme su izborni štabovi Bajdena i Trampa pokazivali znakove da su zabrinuti da bi Kenedijeva kampanja mogla privući dovoljno podrške da promeni ishod izbora, navodi britanska novinska agencija.

(Kurir/Rojter)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI - Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje