NAPAD U ZOLINGENU BIO AKT TERORIZMA? Nemačko tužilaštvo ne isključuje tu mogućnost

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 08. 2024. u 17:28

IZ kancelarije javnog tužioca nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije danas je saopšteno da je moguće da je napad nožem u gradu Zolingenu u kojem su ubijene tri osobe i povređeno još sedmoro ljudi, bio akt terorizma.

НАПАД У ЗОЛИНГЕНУ БИО АКТ ТЕРОРИЗМА? Немачко тужилаштво не искључује ту могућност

Foto Tanjug/AP/DPA/Christoph Reichwein

-Do sada nismo uspeli da identifikujemo motiv. Međutim, na osnovu svih okolnosti, pretpostavljamo da se ne može isključiti početna sumnja da je reč o terorističkom činu, rekao je viši javni tužilac Markus Kaspers na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Velt.

Vlasti su potvrdile da je počinilac, koji je u bekstvu, u petak uveče na gradskom festivalu u Zolingenu na smrt izbo tri osobe i povredio je još sedmoro ljudi, od kojih četvoro teže.

Prema rečima šefa policije Dizeldorfa Torstena Flajsa, u Severnoj Rajni-Vestfaliji i širom Nemačke u toku su opsežne mere potrage i istražne radnje, preneo je ranije Bild.

Osumnjičeni je, prema rečima očevidaca izgledao kao Arapin, a policija u Zolingenu je proglasila stanje opšte opasnosti, preneo je lokalni list Zolingen Tageblat.

Predsednik i kancelar Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Olaf Šolc poručili su danas da napadač mora biti ubrzo uhvaćen i najoštrije kažnjen.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)